19. kolo Bundeslige: Bayern Munchen – Werder Bremen 1:1

Bundesligaši su ovog vikenda nastavili svoje takmičenje utakmicama 19. kola, a kao derbi kola svakako se izdvaja današnji dvoboj Bayerna i Werdera na Allianz Areni.

Bayern i Werder su jesenji dio sezone završili izjednačeni na vrhu tabele, ali Bayern je nakon prvog kola nastavka uspio pobjeći na tri boda prednosti, pobjedom u Rostocku. U prvom dijelu sezone Bayern je u Werderu slavio sa nevjerovatnih 4:0 golovima Ribérya, Tonija, Altintopa i Ottla.

Igrala se 6. minuta derbija u Munchenu kada je Werder izveo brzi kontranapad, a Rosenberg je uposlio Diega koji utrčava iz drugog plana i efektno pogađa mrežu Kahna za 0:1. Bayern uzvraća preko Demichelisa i Klosea no njihovi udarci glavom nisu precizni. U 29. minuti Wiese ruši Tonija i to je jedanaesterac, a duel istih aktera završava u korist vratara Werdera koji brani slab udarac Tonija. Talijanski napadač se iskupio nekoliko minuta kasnije kada sjajno asistira za Ze Roberta koji pogađa za poravnanje na 1:1.

U nastavku je Bayern bio aktivniji a najbolje prilike su propustili Altintop, Kroos i Toni čiji udarci iz izglednih pozicija nisu pronašli put do mreže. Mreža Wiesea se ipak zatresla kada je Toni pogodio, no posljedica za goste nije bilo pošto je dosuđena nedozvoljena pozicija a odluka sudaca je vrlo dvojbena. Zadnju šansu na utakmici imao je Borowski ali je njegov udarca završio iznad prečke. Nakon konačnih 1:1 bodovna razlika između dvije vodeće momčadi je ostala ista, 3 boda, što nam garantira uzbudljiv nastavak sezone.

Bayern M.:   Kahn – Sagnol (Sosa 79), Lucio, Demichelis, Lahm – Altintop, Van Bommel, Zé Roberto, Schweinsteiger (Kroos 67) – Klose (Podolski 75), Toni
 
Ostali na klupi:   Rensing, Lell, Ottl, Schlaudraff
 
Werder B.:   Wiese – Pasanen (Owomoyela 66), Mertesacker, Baumann, Tosic – Borowski, Jensen, Diego, Hunt – Harnik (Özil 60), Rosenberg
 
Golovi:   0-1 Diego (6), 1-1 Zé Roberto (32)
 
Sudija:   Mr. Kinhöfer (Herne)
 
Gledalaca:   69,000
 
Žuti kartoni:   Jensen, Wiese, Hunt, Baumann, Borowski / Zé Roberto, Kahn, Van Bommel, Podolski
fuel
Za sve detaljnije informacije javite se na moj msn dinoherceg@hotmail.com

5 komentara

Komentariši